Toerinformatie

De specifieke toerritten voor dit jaar staan onder de knop  “Agenda”

ALGEMEEN:

Digitaal toesturen van de toerritten gemaakt door andere motorclubs.

Regelmatig maken we gebruik van routes die uitgezet worden door andere motorclubs.

Routes die door andere motorclubs georganiseerd zijn worden via toer@demegafoon verstuurd.

Als motorclub “De Megafoon ”zijn  we aangesloten bij de KNMV en LOOT

Voor clubleden die gebruik maken van deze routes die door een andere motorclub georganiseerde is is het wel zo netjes om inschrijfgeld te betalen van meestal € 5,00. Inschrijfgeld kan bij de organiserende club zelf afgedragen worden bij afgifte inschrijfformulier. Leden van de Megafoon hebben allen een LOOT inschrijfnummer. Hiermee krijgen we individueel en als club punten toegekend en laten we ons ook eens bij andere clubs zien. Deze landelijke ritten tellen tevens vaak mee voor de KNMV.

Digitaal toesturen van de toerritten gemaakt door leden voor leden van MC de Megafoon.

Routes voor de zondagmorgen worden aan de toerende leden die in het e-mail adressenbestand ‘Toer De Megafoon’ staan als een GPX-extensie verstuurd. Als je als lid hier niet in staat en je wilt hier in komen kun je dat via toer@demegafoon.nl  kenbaar maken, ook als je hierin uitgeschreven wilt worden. Routes kunnen ook onder de knop ‘download routes’ verkregen worden.

Digitaal toesturen van de landelijke open toerritten voor niet-leden, zoals de Molenrit, Vakantierit en Najaarsrit
Landelijke GPS routes zijn door individuele toerrijders en toerrijders die aangesloten zijn bij een andere motorclub via voorinschrijving  aan te vragen bij toer@demegafoon.nl  Er wordt bij aanvraag dan een inschrijfnummer met de route (in GPX-bestand) toegestuurd. Op de dag van de route kan o.v.v. naam en inschrijfnummer het inschrijfgeld van € 5,- (prijs is incl. een kop koffie) voldaan worden. Het voordeel van voorinschrijving is dat de route thuis ingeladen kan worden.

Software voor Garmin navigatie
De software voor waarin de routes momenteel (2019) mee uitgezet worden is BaseCamp 4.6.2 met kaartmateriaal  City Navigator Europa NTU 2019.3 met de volgende instellingen.

Deze BaseCamp instellingen zijn te vinden onder tabblad

Bewerken, Opties… Aktiviteitenprofiel dan Routebepaling.

Ook is het verstandig om deze instellingen ook bij je GPS zo in te stellen en automatisch herberekenen uit te zetten.

Andere typen navigatie zoals b.v. de TOM TOM
Routes die geschikt zijn voor bijvoorbeeld de TOM TOM Rider kunnen ook geleverd worden. Er zijn conversieprogramma’s waarmee je de route kunt omzetten in een ander formaat, dit zal echter door de eigenaar zelf verzorgd moeten worden. De nieuwere TOM TOM navigatie is wel geschikt om een GPX extensie in te laden. Wil je zelf de Garmin-route omzetten in een formaat dat geschikt is voor jouw merk toestel, dan kun je dat van tevoren doen. Geef dan wel even aan in welke extensie je de route wilt ontvangen. De route kan voor deze bewerkingen vooraf aangevraagd worden.

 Toerdag
De route kan op de dag zelf ook nog geladen worden (voorkeur is wel voorinschrijving) in de meeste Garmin-toestellen. Voor de 26XX, 27XX en de 28XX serie zijn GEEN voedingskabels aanwezig. Bij deze toestellen dient u uw eigen voedingskabel mee te nemen. Voor de Garmin ZÜMO’s 300/400/500 en 600 series en de 276C,278C die een eigen accu hebben is het geen probleem. Voor de ZÜMO en enkele andere modellen is er tevens een SD-card aanwezig waarmee de route als GPX-bestand ingeladen kan worden.

 

Voor verdere vragen en/of opmerkingen mail gerust naar toer@demegafoon.nl

Toercommissie

Rudi Pelgröm (Toercoördinator)

Gerard van der Liende

Jan Palm